Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik probeer verwerkingsopdracht 4.2.1 uit te voeren in RStudio. Ik maak daarbij gebruik van RStudio versie 2023.06.0+421 for windows, en rosetta package versie 0.3.12.

De exacte invoer van de R syntax conform zowel het digitaal werkboek als die in het rosettastats boek (met aangepaste variabele namen) levert steevast de error:

Error: node stack overflow

Error during wrapup: node stack overflow

Error: no more error handlers available (recursive errors?); invoking 'abort' restart

op. Het simpele databestand bevat maar 100 records, ik kan bij inspectie ervan geen fouten in de data vinden. Mijn systeem heeft ruim voldoende geheugen. Ik krijg bij dezelfde opdracht bij andere databestanden (uit vorige verwerkingsopdrachten die geen foutmeldingen opleverden) dezelfde foutmelding. Het weglaten van de opties skewness en kurtosis maakt geen verschil. Zie onderstaande de gebruikte syntax.

=> Hoe zorg ik ervoor dat ik geen foutmelding maar een resultaat krijg?

# Datascreening

rosetta::descr(

  dat,

  items = c(

    'workPressure',

    'autonomy',

    'socialSupport',

    'health'

    ),

  skewness = TRUE,

  kurtosis = TRUE,

  histogram = TRUE,

  boxplot = TRUE

);
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (960 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Beste Student,

Dit soort errors komen over het algemeen voor wanneer je een infinite loop hebt gemaakt. Dus bijvoorbeeld je wilt de output van bovenstaande code aan de variabele ‘dat’ toeschrijven, maar gebruikt die variabele ook in de functie.

Als je nog steeds met het probleem zit dan kun je je volledige script even naar mij mailen (sally.hogenboom@ou.nl) - dan kijk ik ernaar of ik de fout kan achterhalen. Dit kan ook in het rosetta package zitten, maar dit soort errors achterhalen vraagt vaak iets meer uitpluiswerk.

Sally
door (220 punten)
...