Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Voor het onderdeel deelnemers van de resultatensectie moet ik de kenmerken van de deelnemers beschrijven. De analyses in mijn onderzoek zijn gebaseerd op verschillende steekproeven. Voor de regressie analyse heb ik n= 124 deelnemers en voor de factoranalyse is de n=72 en de item analyse is de (kleinste) steekproef n=72. En voor de data analyse heb ik n=124. Ik heb geprobeerd om in SPSS via descriptives de leeftijden per groep ( injunctive norm= MEAN 5items, descriptie norm= Mean 5items en motivation to comply= MEAN 6items, dit zijn nieuwe variabelen via compute) voor age te tonen maar ik krijg alleen maar data voor elke leeftijd. Ik heb het ook al geprobeerd via split file maar dan krijg ik het zelfde resultaat.  Welke kenmerken zijn belangrijk om te noemen voor de deelnemers van de kleinste steekproef en de grootste steekproef?En hoe kan ik deze verkrijgen voor een itemanalyse en factoranalyse in Spss?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Beste Angela,

Als je voor de FA een n van 72 hebt dan is dat waarschijnlijk omdat je missende data hebt. Wat ik dan niet helemaal snap is hoe je voor de regressie analyse een n van 124 kunt hebben, want daar heb je immers met dezelfde missende data te maken. Maar dit terzijde - als je wilt mail mij dan hierover op piet.vantuijl@ou.nl

Voor wat je vraag betreft: Leeftijd en andere kenmerken, geslacht en opleiding beschrijf je het liefst voor je grootste steekproef - want die beslaat waarschijnlijk ook de kleinere steekproef. Als je grootste steekproef een heel andere steekproef is dan de kleinere - en het dus andere deelnemers betreffen - dan beschrijf je beiden.

Piet
door (3.6k punten)
...