Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik ben bezig met het bok 'Onderzoekspracticum experimenteel onderzoek'.  Graag werk ik met spss, echter zijn alle instructies gegeven voor Jamovi. Is er nog een bestand/versie voor SPSS beschikbaar?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (160 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Helaas nog niet. In veel opzichten is de werkwijze in SPSS vergelijkbaar, behalve wellicht bij datascreening, waar het makkelijker mogelijk is om uitbijtende z-scores te identificeren middels frequencies, maar waar het weer lastiger is om per groep z-scores te berekenen.

Ik zal kijken of iemand in het docententeam in staat is om SPSS-tutorials te maken die de jamovi-tutorials volgen, maar ik denk niet dat die snel gemaakt zijn.

Hopelijk helpt https://sci-ops.gitlab.io/rosetta-stats/ een beetje bij het vinden van de meest vergelijkbare werkwijze in SPSS in relatie tot jamovi
door (61.8k punten)
...