Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hallo, ik heb in de eindopdracht gebruik gemaakt van de verschilscore PG0-PG1. Nu hoor ik van de docent dat dit niet mag. Waarom niet?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (4.1k punten)
Het is handig om iets meer details te geven (niet zozeer de naam van de begeleider): welke toets had je in gedachten met welke variabelen? Had de docent nog uitleg over het waarom wel/niet van verschilscores? Op zich is er niet directs iets fouts aan verschilscores, al heeft vaak een herhaalde metingen ANOVA de voorkeur, in verband met allerlei onaangename wiskundige eigenschappen van verschilscores.

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De docent had geen uitleg over het waarom wel/niet van verschilscores.

 

Factoriele ANOVA, onafhankelijke variabelen: sanctiezwaarte en procedurele rechtvaardigheid, afhankelijke variabele verschilscore
door (4.1k punten)
Hoi,

Zo heb ik het inderdaad ook gedaan. Ik hoop niet dat dit echt verkeerd is, dan kan ik weer van voor af aan beginnen;)))

Ik lees dus graag mee!

Hoi,

De docent heeft alsnog het volgende gemaild:  

"Verschilscore horen niet gebruikt te worden, omdat de voor- en nameting met elkaar correleren. Daarom weet je niet precies wat je van elkaar aftrekt. Voor de herhaalde meting is het niet noodzakelijk een verschilscore te gebruiken, omdat de analyse hierop gericht is."  

 

 
Hartelijk dank voor de snelle reactie! Helder zo.
...