Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In opdracht 2.3.9 (experimenteel, youlearn) wordt de normaalverdeling opgevraagd voor de variabele Fouten. Ik heb de normaalverdeling opgevraagd in SPSS voor de variabele Fouten via Graphs > Chart builder > Simple Histogram en dan de variabele Fouten op de X-as, maar je kunt dan niet zien hoe het aantal fouten is verdeeld in de variabele Conditie (Experimenteel, Controlegroep). Ik zou dit graag willen opvragen voor beiden condities en heb dit geprobeerd via Analyze > Descriptive Statistics > Explore, waarbij ik Fouten heb gezet bij Dependent list en Conditie bij Label cases by, maar ik krijg dan als output een ontzettend lange lijst met descriptives en tabellen waar ik niet echt iets mee kan.  

Ik zou graag wil tips willen in hoe ik dit goed op kan vragen, en of ik de uitwerking überhaubt wel goed toepas.

Alvast bedankt!
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (250 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Helaas is de weg via Explore de beste route; daar zit inderdaad veel meukoutput tussen, maar dat is een beetje het nuk van SPSS. Je kunt eventueel in de output deleten wat je niet nodig denkt te hebben voor wat visuele rust
door (63.5k punten)
...