Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Helaas komt mijn vraag niet gekoppeld aan mijn vorige vraag  op deze site te staan. Als ik combi's van z-scores wil maken loop ik er tegenaan dat ik maar 4 combi's kan invoeren anders trekt jamovi het niet goed. Klopt het dat ik de variabele die ik als covariaat zie niet eerst hoeft te inspecteren ? 

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (1.2k punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
In deze cursus doen we daar niet moeilijk over, de cursus is nu al zwaar genoeg besloten we. In de praktijk moeten ook covariaten op uitbijters gecontroleerd worden, als is de verdelingsvorm daar minder van belang. Ook daar zou eventuele scheefheid kunnen duiden op bodem- of plafondeffecten, en impact kunnen hebben op de resultaten.

Dus: in de cursus wordt het niet tegen je gehouden als je het even laat. Mocht je het wel doen is dat niet alleen niet fout, maar op zich ook een goede gewoonte.
door (63.1k punten)
...