Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Geachte docenten,

Ik zoek een bestandje MRA - visualisatie van een interactie met dummy.sps. Ik ben bezig met afstuderen en daarom met herhalen van de stof. Ik zou dit bestand graag willen hebben/gebruiken.

E.H.Meinen

in Methodologie door (460 punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks
Beste,

heb je dan data nodig om zo'n grafiek van moderatie te maken met de link die jij noemt?

Liesbeth
door (220 punten)
0 leuk 0 niet-leuks

Deze bestanden zijn beschikbaar gemaakt in de Methodologie en Statistiek community op Studienet (bij 'Bronnen', en dan in de sectie 'Moderatie analyse'). Bestudeer, als je moderatie-analyse doet, ook goed het Open Acces artikeltje van Robert Roe op http://ehps.net/ehp/issues/2012/v14iss1_March2012/14_1_Roe.pdf: tenzij je meerdere meetmomenten en een experimentele manipulatie hebt, kun je geen conclusies met betrekking tot causaliteit trekken. In dat geval moet je je dus voorzichtig uitdrukken.

[EDIT 2016-09-13: zie ook http://oupsy.nl/help/2461/interactie-hypothesis-onafhankelijke-variabelen-correleren]

door (77.8k punten)
bewerkt door
...