Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

smileyHallo, enige tijd geleden heb ik de volgende vraag aan de docent gesteld: Stel, je doet een repeated measures, de hypothese is: X daalt meer bij A1 dan bij A2. Bij de gewogen gemiddelden blijkt A1 zeg 2 te zijn, A2 3. Dan weet je toch nog niets over de daling? Is het dan de bedoeling dat je zelf het verschil tussen A1 en A2 berekent aan de hand van descriptieventabel? Het antwoord was: Ja. Dat heb ik dan nu gedaan maar dat levert een enorme, onleesbare lap tekst op dus ik vraag me toch af of ik een en ander wel goed begrepen heb. Mijn vraag nu dus, is: kan ik ook gewoon kijken naar de gewogen gemiddelden voor het beantwoorden van mijn hypothese? Hartelijk dank voor het antwoord. 

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (4.1k punten)
Ik begrijp het element 'gewogen gemiddelden' nog niet helemaal. Is er gebruik gemaakt van weight cases? Of is er gebruik gemaakt van een covariaat?

Geachte heer Pat-El,

Dank voor uw antwoord. Covariaat mag niet bij een gerichte hypothese over stijging/daling is me verteld. Wat ik bedoel, zijn: estimated marginal means, ik wilde graag een voorbeeld uploaden maar dat lukt helaas niet. Begrijpt u het nu?

 

Goet,

 

851474135

 

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Ik zou de estimated marginal means altijd gebruiken bij het interpreteren van de toetsresultaten; dit zijn namelijk de gemiddelden die voor de toetsresultaten gebruikt zijn
door (63.5k punten)
...