Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Goede morgen,

 

Ik zou uit de door SPSS geproduceerde tabel kunnen afleiden dat het berekenen van Zscores voor mijn variabelen mislukt is omdat de Unstandardized Coefficients B niet overeenkomt met de Standardized Coefficients Beta, maar......wat moet / kan ik daar nu mee? Waar kan het aan liggen en hoe los ik dit op?

 

Hartelijk dank alvast voor de beantwoording.

groet,

Saskia

 
 
 
 
 
 
 
 
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (250 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks

Om te controleren of je z-scores goed zijn uitgerekend, kun je de descriptives van de betreffende variabele bestellen in SPSS. Als het gemiddelde 0 is en de standaarddeviatie 1 is, is de standaardisering gelukt.

Als die wel is gelukt, is er dus iets anders fout gegaan in je regressie-analyse. Om je daarmee te kunnen helpen moet je wat meer informatie geven (bestudeer goed de instructies op http://oupsy.nl/help/ask). Geef die extra informatie door een nieuwe vraag te stellen via 'stel een gerelateerde vraag' onder dit antwoord.

door (77.7k punten)
...