Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
De file is opgeslagen op m'n computer onder 'one drive' en vervolgens 'documents'. Als ik in spss 22.0 het betreffende document open, dan krijg ik automatisch 'hulp' van een 'text import wizard'. Ik weet niet wat ik vervolgens allemaal moet aanklikken. Het is me louter toevallig gelukt om de juiste dingen aan te klikken en nu krijg ik een datasheet met  variabelen. Dus ik denk dat het gelukt is maar ik zou toch graag willen weten wat ik nu juist moet aanvinken/aanpassen.

Mvg,

Karen Stouten
in Studienet door (200 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je kunt bekijken wat je moet aanvinken door de datafile te bekijken. De Text Import Wizard helpt je om data te importeren, en vraagt bijvoorbeeld of de variabelenamen bovenaan het bestand staan (meestal wel), en hoe de verschillende kolommen in de datafile zijn gescheiden (meestal door een komma, een puntkomma, of een tab). Open dus de te importeren data even in notepad ('kladblok' als je Windows op Nederlands staat) zodat je kunt kijken welke antwoorden je moet geven. Meestal laat de Text Import Wizard het betreffende textbestand ook al zien, dus daar kun je ook kijken.
door (77.8k punten)
data downloaden in spss
...