Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Reliability Statistics

Lambda

1

,589

2

,715

3

,688

4

,558

5

,707

6

,725

N of Items

7

Dit is de output die ik krijg na uitvoeren van betrouwbaarheidsanalyse Gutmann. Hoe interpreteer ik dit? Op welke manier verwerk ik dit in mijn verslag en waarom staan er maar 6 items gescoord terwijl er 7 zijn.

in Anders door (290 punten)
Kun je een specifiekere vraag stellen? Hoe kom je tot deze analyse en wat uit die bron begrijp je niet?

Met deze syntax:

RELIABILITY
  /VARIABLES=T0_ATB1 T0_ATB2 T0_ATB3 T0_ATB4 ABelief5T0rec  ABelief6T0rec ABelief7T0rec 
 /SCALE('ALL VARIABLES') ALL 
/MODEL=GUTTMAN 
/STATISTICS=DESCRIPTIVE SCALE CORR 
/SUMMARY=TOTAL. 
 
Zoals je ziet zijn er 7 items maar ik zie maar 6 waarden in de tabel (lambda 1-6). Op welke manier beschrijf ik dit in mijn verslag?

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Deze output beschrijft de zes Lambda coefficienten van Guttman. Dit is dus niet voor 6 items; dit zijn zes varianten op Cronbach's alpha. Hoe je dit in je verslag verwerkt hangt af van welke van deze coefficienten je wilde bestellen. Zie overigens ook het antwoord op http://oupsy.nl/help/1343/moet-ik-deze-negatieve-items-hercoderen voor een aantal voorwaarden voordat je uberhaupt dit soort coefficienten uitrekent - en http://oupsy.nl/help/26/hoe-bereken-ik-de-glb-en-omega voor uitleg hoe je omega en de GLB kunt berekenen, twee betere coefficienten. De GLB is de 'greatest lower bound', en wordt berekend uit de zes Lambda coefficienten, en Omegatotal wordt berekend met behulp van factor analyse.

PS: kun je de volgende keer je vraag als vraag formuleren? Dankjewel!

door (77.8k punten)
...