Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

851347132-Kwantitatieve data-analyse- Studiecentrum Gent- Het lukt me niet om een databestand te openen zoals aangegeven op blz 2 van PDF document(Bekijken van het SPSS databestand werkwijze) bij thema 1-studietaak 3 digitaal werkboek. Wanneer ik dat doe zoals daar wordt vermeld krijg ik niet hetzelfde scherm.  Kan het liggen aan het feit dat ik met Apple werk?

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (140 punten)
gehercategoriseerd door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

De dialoogjes zien er op een Apple PC (of een Ubuntu PC, of in verschillende versies van Windows) inderdaad iets anders uit!

De werkwijze blijft echter hetzelfde. Door middel van het navigeren door je computer (dat werkt vergelijkbaar als met de Finder op een Apple PC of de Windows Explorer, of 'mijn computer', op een Windows PC) zoek je de directory (folder, map) waar je het databestand hebt opgeslagen toen je het downloadde.

Als je naar die map hebt genavigeerd zie je het bestand verschijnen in de lijst mappen/folders/directories en bestanden in het grote witte vlak boven de tekst 'File name:'. Je selecteert dan het bestand en klikt op 'Open' (of, beter, op 'Paste', om het commando om het bestand te openen in je syntax te plaatsen).

Als je niet weet wat een map/folder/directory is, bestudeer dan http://oupsy.nl/help/129/verwijs-goede-manier-naar-een-bestand-spss-syntax-een-script even (die vraag gaat over iets veel geavanceerders, maar er wordt wel uitgelegd wat zo'n map/folder/directory is). Als je daarna nog niet weet hoe je je gedownloade bestand kunt vinden, is het verstandig om even via google op zoek te gaan naar een uitleg over de basiswerking van je operating system. Het is tenslotte erg handig (en binnen deze opleiding noodzakelijk) dat je weet waar je bestanden zich bevinden.

door (77.8k punten)
...