Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
SPSS is geïnstaleerd op mijn Mac en kan SPSS openen, dus zover alles goed.

Kan wel geen enkel van de .sav bestanden (site OU) opslaan op Mac omdat hij ze niet opent + lukt ook niet met rechtermuisknop 'openen met...' (krijg die optie niet). Dus heb ik de .sav bestanden van de OU site naar mijn Finder (=verkenner in Windows) gesleept. Deze koppelt er dan de extensie .webloc aan vast (dus samen extensie .sav.webloc. Deze extra extensie heb ik terug verwijderd zodat ik enkel .sav als extensie heb. Kan dit bestand dan nog niet openen via dubbelklik of rechtermuisknop, dus ga via SPSS en browse naar het gewenste bestand. Als hij het bestand dan wil openen, kom ik in een Wizard terecht en krijg een heleboel vragen waarop ik niet kan antwoorden omdat ik het bestand inhoudelijk niet kan zien. Indien iemand hiermee ervaring heeft, bedankt om me verder wegwijs te maken!
in Studienet door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb zelf geen Apple PC, en ik herken dit probleem niet. Het klinkt als een Apple-specifiek probleem - als in, het betreft hier de computervaardigheden die je nodig hebt om een Apple te gebruiken. Ik vrees dat ik je hier ook niet mee kan helpen . . . Je zou een Apple computercursus kunnen volgen, of Google kunnen raadplegen? Het zou in elk geval helpen als je de oplossing hier deelt als je die hebt gevonden!

(ik vermoed dat het fout gaat als je sleept. Je moet je browser vertellen dat je de bestanden wil opslaan op je PC, en met slepen doe je dat niet, dan maakt hij een link naar de bestanden, vandaar de andere extensie. Maar verder dan dit kom ik niet, sorry!)
door (77.8k punten)
...