Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In de inleiding van artikels vind je vaak interessante informatie die betrekking heeft op je eigen paper.  Heel vaak staat bij deze informatie zelf een verwijzing naar een andere auteur.  Als ik deze info wil gebruiken in mijn eigen paper (en ik kan de originele literatuur niet te pakken krijgen), naar wie moet ik dan verwijzen?  Naar de auteur van het artikel wat ik gelezen heb, of naar de originele auteur, en op welke manier doe ik dat dan?
in APA regels door (200 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Als een artikeln echt niet te vinden is, kun je indirect refereren. In dit geval zeg je bijvoorbeeld (Einstein, 1980, in van Oranje & Zorreguieta, 2002).

Je noemt dus eerst de indirecte referentie, en dan de bron waar deze referentie uit komt. Je neemt vervolgens alleen de bron waar die referentie uit komt op in je literatuurlijst.

Overigens zijn indirecte referenties een uiterst redmiddel. Probeer in elk geval de auteurs te emailen; zij sturen vaak met alle plezier een PDF van hun artikelen.

door (77.8k punten)
...