Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste lezer,

Ik ben op zoek naar extra uitleg bij studietaak 6.3.4, het toetsen van de hypothese.

Hypothese 1 en 2 gingen goed. Maar de hypothese 3.1, 3.2,4.1 en 4.2 kom ik niet uit, ook niet met de terugkoppeling.

Mijn vraag concreet is: welke variabalen zijn gebruikt bij de uitvoer van de ANOVA? Ik heb verschillende variaties uitgeprobeerd: rapportcijfer werkklimaat, gemiddelde klimaat (die zelf aangemaakt is in een eerdere opdracht) Ik heb werkplekken via "recode into different varaiables" aangemaakt. Ook via select cases de groep geselecteerd.  Maar telekens kom ik op andere F-, p- en t- waarde uit dat de OU..

Alvast bedankt voor een reactie!

Mvg

Irene
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (170 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
De variabelen die gebruikt zijn kun je terugvinden in de terugkoppeling van opdracht 6.2.4. Bij hypothese 1 (waar 3.1 en 4.1 over gaan) worden 2 groepen vergeleken met een onafhankelijke t-toets. De onafhankelijke variabele daarbij is functie en de afhankelijke variabele (te toetsen variable) is klimaatoordeel. Bij hypothese2 (waar 3.2 en 4.2 over gaan) worden ook 2 groepen vergeleken met een onafhankelijke t-toets. De onafhankelijke variabele daarbij is geslacht en de afhankelijke variabele (te toetsen variable) is ook klimaatoordeel. De variabele klimaatoordeel (klimgem) moet je inderdaad zelf samenstellen. Dit is het gemiddelde van alle gegeven antwoorden over klimaat in de Likert survey (klima1 t/m klima 15). Hoe je de ontbrekende variabele kunt maken kun je lezen in de terugkoppeling van opdracht 6.3.2. Maar dat had je al gedaan begreep ik. Als je er hiermee niet uitkomt, is het misschien handig om de F-, p- en t- waarde die jij krijgt hier te vermelden. Misschien is dan te achterhalen waar het fout ging.
door (1.0k punten)
geselecteerd door
...