Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In de eerste alinea van de inleiding geef je kort de redenering weer van je onderzoek.  Moet je in deze inleiding ook de modererende variabele aanhalen?  Moet je referenties weergeven?  Uiteindelijk probeer je in enkele zinnen je onderzoek te verantwoorden, maar daardoor baseer je je natuurljik op vele referenties.
in Inleiding door (200 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Als je in de eerste alinea van de inleiding je inleiding alvast kort samenvat (en of je dit een goed idee vindt is deels persoonlijk; maar ik vind het in elk geval wel een goed idee, zie ook http://oupsy.nl/op/checklist), moet je natuurlijk de moderator(en) wel noemen. Die zijn immers vaak de reden waarom je de studie uberhaupt doet - sterker nog, je hele inleiding zou om deze moderatoren heen moeten zijn gebouwd. Je inleiding is immers de rechtvaardiging voor je studie. Je moet ook referenties geven, zoals altijd wanneer je een punt maakt - maar je hoeft niet alle referenties te geven die je gebruikt om je punten uit te diepen.

Normaal maak je in elke alinea één punt. Dit punt leg je in die alinea dan verder uit; maar het punt zelf heeft vaak maar één of twee referenties nodig, de rest is voor ondersteuning van de uitleg van dat punt (op een meer gedetailleerd niveau). Je kunt de punten die je in elke alinea maakt samenvatten in je eerste alinea. Op die manier heb je per zin dus maar één of twee referenties nodig.

door (77.6k punten)
...