Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik vind de theorie rond manipulatiechecks, interacties en crossovers heel onduidelijk in de syllabi. Dit forum heeft me al flink geholpen, maar toch heb ik nog een paar vraagjes.

* Waar staat eenduidige theorie rond manipulatiechecks en crossovereffecten? In het boek van Field wordt dit blijkbaar amper behandeld (ofwel vind ik het niet terug :-))

* Kunnen er crossovereffecten plaatsvinden bij manipulatiechecks? Indien er crossover is, wat kan je dan besluiten? Dat je experimentele opzet mislukt is? (einde discusse dan waarschijnlijk?)

* Is elke grafiek waarbij de het interactie-effect kruist automatisch een cross-overeffect?

Daarnaast nog een aantal andere vragen:

* Indien je bij een factorial ANOVA (zonder covariaat) geen enkel significant effect meet, maar bij een factorial ANCOVA (met covariaat) wél één significant hoofdeffect vindt, moet je dan automatisch in je verslaggeving kiezen voor factorial ANCOVA (en de ANOVA verzwijgen?)

* Moeten onderzochte covariaten die niet significant zijn ook gerapporteerd worden?

* Indien je een interactie-effect hebt, dien je via SPLIT-file de enkelvoudige hoofdeffecten nog eens apart via ANOVA te toetsen. Heeft het dan vb zin om via onafhankelijke t-toetsen die onafhankelijke variabele nog eens apart te toetsen?

Hartelijk dank!
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (120 punten)
gesloten door
...