Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
De inleiding start je met een algemene uitleg en redenering.  Is het goed dat je in dit deel van de inleiding algemene definities weergeeft (bv van andere onderzoekers).  Je specifieke definities, waar je je variabelen definieerd zoals je ze onderzocht hebt, mogen deze nog na de onderzoeksvraag, of er vlak voor beneomd worden, of moeten deze specifieke definities tussen de algemene tekst?
in Inleiding door (200 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De definities maken deel uit van de beschrijving van eerder onderzoek (daar komen de definities tenslotte vandaan) en moet je dus hebben gegeven voordat je de onderzoeksvragen noemt. Anders kunnen mensen de onderzoeksvragen immers niet interpreteren; daarvoor moet je eerst alle concepten in die onderzoeksvragen hebben uitgelegd/gedefinieerd. Als je verschillende definities naast elkaar zet, moet je ook goed verantwoorden waarom je jouw definities kiest in plaats van de andere definities.
door (77.6k punten)
...