Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik ben mijn interview aan het verwerken in qualicoder. Tussendoor wil ik echter de lay out aanpassen (e.e.a. vet/ cursief maken, etc, etc). Dat gaat prima, maar hoe kom ik vervolgens weer terug in mijn werkdocument om verder te kunnen typen. Ik krijg dus de functie/ melding 'edit the source' niet meer weg uit het scherm.
in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (400 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks

Als je eenmaal casecodes, codes, of layout-informatie hebt toegevoegd aan een bron, en je wil de tekst aanpassen, dan blijft de 'Edit the source'-balk inderdaad in beeld als je de bron in 'Manage sources' bekijkt. Gelukkig is die balk ook precies hoe je de bron dan nog kunt aanpassen:

  • Je kunt tekst selecteren en dan op 'remove text' klikken om de tekst te verwijderen; of
  • Je kunt tekst invoegen of aanpassen door tekst te selecteren en op 'edit text' te klikken.

Als je gewoon tekst wil toevoegen aan het einde, kan dat door bovenin op 'Add text at end' te klikken.

Houd er rekening mee dat de casecodes, codes, en layout-informatie intern als codes in de tekst worden opgeslagen. Als je dus een selectie maakt die een casecode/code of layout-informatie overlapt, verschuift het punt waar die casecode/code/layout start of stopt. Om dat concreet te maken: stel je voor dat je het volgende fragment in je bron hebt staan:

Dit is een vraag van de interviewer?
Dit is een reactie van iemand in antwoord op die vraag.

Zoals je ziet is de eerste helft van de eerste zin vet gemaakt. Als je nu "een vraag van de" zou selecteren en op 'edit text' zou klikken om er "een vraag over een onderwerp van de" van te maken, zou het resultaat dit worden:

Dit is een vraag van de interviewer?
Dit is een reactie van iemand in antwoord op die vraag.

Zoals je ziet wordt de 'eindmarkering' van het 'vet'-fragment verlegd naar het begin van je selectie. Of dit gebeurt hangt een beetje van de situatie af, maar veiligheidshalve zou ik transcripten volledig invoeren voordat je start met layout. Natuurlijk moet je het transcript sowieso volledig ingevoerd hebben voordat je start met coderen!

door (77.8k punten)
...