Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks


Waar bevindt zich de spellingscontrole functie in qualicoder? Kan hem niet vinden wanneer ik via de editing functie de lay out aan wil passen. Dien ik de tekst de kopieren naar word, daar spell.controle doen en vervolgens het aangepaste document weer plakken in word?

in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (400 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks

QualiCoder heeft op dit moment nog geen spellingscontrole, maar dat is wel een uitstekend idee voor een volgende versie! Je kunt inderdaad ook invoeren in Word (of het gratis LibreOffice) of, beter nog, Notepad++ (zie https://notepad-plus-plus.org of http://portableapps.com/apps/development/notepadpp_portable voor de portable versie) en daar op spelling checken. Een groot voordeel van Notepad++ boven LibreOffice en zeker boven Word is dat er geen 'layout-informatie' aan de tekst wordt toegevoegd.

door (77.8k punten)
...