Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Goedemiddag,

Ik heb een vraag over hoofdeffecten van een ANCOVA. ik heb alle toetsen al gedraaid en bij de resultaten heb ik eerst de interactie effect weergegeven, vervolgens de significante bevindingen en als laasts de neit significante bevindingen. Mijn docent geeft mij als feedback om eerst hoofdeffecten te bespreken en daarna de interactieeffecten. Wordt er met hoofdeffecten hierbij alle significante bevindingen bedoeld? ik snap dit even niet meer.

 

hartelijke groet, dankuwel voor uw tijd.
in Univariate (descriptieve) statistiek door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je kunt dit het beste direct aan de betreffende docent vragen. Iedere docent heeft een eigen variatie op het jargon en een beetje eigen smaak in hoe deze een resultatensectie opgebouwd wilt zien; dus als je de feedback wilt doorgronden kun je deze vraag liever zo direkt mogelijk stellen.

Hoofdeffecten zijn 'hoofdeffecten', dus geen interacties, maar de toets op de marginalen; ongeacht signficantie of niet. In een resultatensectie worden resultaten logisch geordend: niet op significantie of niet, maar op logica in termen van toetsing/model. In de discussie wordt er meer geordend op basis van beantwoording van de vraagstelling.
door (63.1k punten)
...