Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Geachte heer, mevrouw,

Ik ben bezig met het vak Psychologische survey. Hiervoor moest ik een nieuwe licentie kopen en daarbij werd SPSS versie 22 gedownload. Werkt prima, totdat ik mijn SPSS output in mijn verslag in iPage (Mac) wilde invoegen.

In de vorige versie van SPSS kon ik dat gewoon doen door de desbetreffende output te selecteren en te exporteren als .jpg naar iPage. Nu lukt me dat niet meer. Ik kan het bestand niet in iPage plakken, die functie blijft uitgeschakeld. De andere functies (pdf etc) werken wel, maar onvoldoende om te blijven gebruiken.

Iemand een idee voor een oplossing, hartelijk dank alvast!!

Met vriendelijke groet, Louise
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (530 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Ik heb een oplossing, hoewel misschien niet waar je op hoopte. Die oplossing is: je mag eigenlijk nooit output (zowel tabellen als afbeeldingen) rechtstreeks overnemen uit SPSS. De tabellen en plaatjes die SPSS standaard produceert zijn niet geschikt voor opname in een verslag of artikel. Dat komt omdat de informatie die SPSS in tabellen plaatst anders is dan de informatie die je in tabellen in je verslagen of artikelen wil (mag) plaatsen. Met betrekking tot plaatjes geldt dat er nog vrij veel werk nodig is om de plaatjes geschikt te maken voor 'publicatie'. Hoewel je dat in de SPSS 'chart editor' kunt doen, is het meestal sneller, en krijg je meestal mooiere resultaten, als je de plaatjes in je tekstverwerker (LibreOffice Writer, een krachtige gratis, open source, tekstverwerker voor OSX, Windows en Ubuntu, die je hier kunt downloaden, of bijvoorbeeld Microsoft Word, of msch iPage (ken ik niet)) opnieuw maakt. Als je niet weet hoe dat moet, zijn er een hoop pagina's met uitleg te vinden, bijvoorbeeld door in Google de zoektermen 'make chart in libreoffice writer' te gebruiken (of voor een andere tekstverwerker natuurlijk).

door (77.8k punten)
bewerkt door
...