Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste heer, mevrouw,

Ik ben met het vak Psychologische Survey bezig en bij het aanmaken van subschalen wordt het commando MEAN gebruik. Echter, tot dusver (door de oefeningen in het digitale werkboek) wordt dit commanda altijd vergezeld met een cijfer, bijvoorbeeld MEAN.5. Wat volgens mij inhoudt dat er alleen een gemiddelde berekend wordt als er op 5 items een score voorkomt.

Nu mijn vraag: als er achter het commanda MEAN geen cijfer vermeldt staat, worden de scores van die case dan alleen meegenomen als alle items een score hebben. Oftewel, alleen als de respondent alle vragen heeft ingevuld wordt er een gemiddelde berekend?

Alvast hartelijk dank voor de beantwoording!
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (530 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Bijna - alleen werkt SPSS precies omgekeerd. Als er niet wordt gespecificeerd hoeveel geldige datapunten er nodig zijn, volstaat zelfs één datapunt. Als je wil eisen dat alle items een score hebben, kun je bijvoorbeeld MEAN.N gebruiken, waarbij N het aantal items is.
door (77.8k punten)
...