Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Na hercoderen van een item zie ik bij "variable view" bij het gehercodeerde item " nominal" staan ( bij measure) terwijl dit volgens mij "scale"  moet zijn.  Wat doe ik verkeerd?
in Methodologie door (210 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Waarschijnlijk niets. Het hangt er soms van af wat de schaling van de originele variabele was, of de wijze van hercoderen. Belangrijkste is dat je het kunt negeren. Er zijn slechts enkele technieken in SPSS (die allen buiten de stof van het gehele studiecurriculum vallen) die daadwerkelijk gebruik maken van de meetniveautoekenning. Alle andere technieken negeren deze informatie.

Enkel voor het ontwikkelen voor een eigen gevoel van 'codeboek' in spss-bestanden is het handig om de meetniveau's aan te passen. Tenzij iemand clusteranalyses, classification trees, of categorical regression uitvoert, is het meetniveau duiden slechts een kwestie van esthetiek
door (63.5k punten)
...