Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Voor bachelorthesis moet ik een tabel produceren zoals in de bijlage getoond. Ik heb Field helemaal uitgeplozen maar kom nergens een dergelijke tabel tegen. En al helemaal niet hoe ik een dergelijke tabel kan samenstellen.
Hoe gaat dat in zijn werk? Is hier een specifieke syntax voor? Of is de tabel speciaal zo opgemaakt voor een artikel en is het niet mogelijk een dergelijke tabel in één keer uit SPSS te toveren?

in Resultaten door (160 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dit is een tabel die handmatig geknutseld zal moeten worden. In SPSS kan met de descriptives de mean (M) en standard deviation (SD) worden opgevraagd. In SPSS kan ook een correlatietabel worden opgevraagd.

In een word-processor kan dan de gelinkte tabel worden gemaakt. Dit vereist wat plak- en knipwerk, maar het eindresultaat is dan een zeer handige en overzichtelijke tabel.

Kort antwoord: SPSS heeft geen makkelijke manier om deze tabel te reproduceren,
door (63.5k punten)
Dank je wel, Ron. Ik had al zo'n vermoeden dat dit niet in één keer uit SPSS te halen viel. Dus ga ik de tabel samenstellen.
...