Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In Qualicoder, kun je 1 uitspraak onderbrengen onder 2 codes, als ze in beide categorieen thuishoren?

Bijvoorbeeld: "Als grootouders oppassen betekent dat meestal dat de relatie tussen de grootouders en hun kinderen goed is." Deze zin zou ik zowel willen hangen onder code "positief voor grootouder" als onder code "positief voor ouder". Maar de zin kan slechts 1 keer gearceerd en toebedeeld worden en opknippen is onduidelijk. Of is daar een oplossing voor; mag je bijvoorbeeld diezelfde zin twee keer opnemen in de bron?

Bedankt voor het meedenken!
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (550 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ja, je kunt een zin meerdere keren coderen. Dit kan overigens al in QualiCoder. Hoewel je dit niet ziet in de arcering (want de arceringen overlappen dan) zie je dit wel terug in de markers als je die aanzet. Dus gewoon de zin twee keer (of vaker) selecteren, en verschillend coderen. Overigens kun je altijd e.g. de spatie voor of na de zin in de verschillende codes opnemen, zodat je wel aan de arceringen kunt zien dat de zin twee keer is gecodeerd.
door (77.8k punten)
...