Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hallo,

een meer algemene vraag: deze website is erg handig voor diegene die een vraag stellen en waarvan de vraag ook wordt beantwoord. Helaas zijn mijn vragen nog niet beantwoord, waar ik zie dat er bij anderen wel een antwoord wordt gegeven.

Zijn mijn vragen zo dom dat ze het beantwoorden niet waard zijn? sadHeb ik niet voldaan aan de criteria om een een vraag te stellen? Wat doe ik fout?

mvg

Willem Greven

 

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (160 punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks
We doen ons best om alle vragen te beantwoorden. Soms kan het wat langer duren, en soms glippen vragen er wel eens tussendoor, maar dat is natuurlijk absoluut niet de bedoeling! Onze intentie is om alle vragen binnen een paar (werk-) dagen te beantwoorden. Ik zal nu jouw vragen even bekijken om te kijken wat we hebben gemist!
door (77.8k punten)
0 leuk 0 niet-leuks
Beste Willem. Begrijpelijke vraag. Hoewel hier geen eenduidig antwoord op te geven is, kan ik voor mezelf spreken.

In tegenstelling tot een helpdesk, waar een team continu de vraagbaak monitoort en regelmatig met elkaar overlegt, is deze site meer een algemeen forum waar docenten op actief zijn. Het staat iedereen vrij om vragen te stellen en om deze vragen te beantwoorden. Doordat niemand de plicht heeft om iedere vraag te beantwoorden ontstaat er een diffusie van verantwoordelijkheid (een bystander effect), waarbij iedereen antwoord geeft op de vragen waar men een antwoord op denkt te hebben; Vragen waar men niet (makkelijk) een antwoord op denkt te hebben wordt dan overgelaten aan de overige deelnemers. Het kan dan zijn dat juist de pittige (of te opdrachtspecifieke) vragen aan het bystandereffect onderhevig zijn.
door (63.5k punten)
...