Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
in Studienet door (120 punten)
bewerkt door
Zou je iets specifieker kunnen zijn? Welk cursusmateriaal probeer je te openen, en welke foutmelding krijg je?
En het zou handig zijn als je een screenshot maakt van dat scherm, of de letterlijke tekst van de foutmelding overneemt, zodat we weten wat er gebeurt.

 Onderstaand schermpje krijg ik te zien nadat ik op "Ja" heb geklikt bij een schernmelding van gebruikeraccountbeheer "Wilt u toestaan dat deze app wijzigingen aan uw pc aanbrengt?"   
Programmanaam: IBM SPSS Statistics 22
Gecontroleerde uitgever: International Business Machines Coperation
Afkomstig van: Harde schrijf op deze computer
 

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Heel erg bedankt voor het toevoegen van de foutmelding!

Jammer genoeg vrees ik dat ik dit niet positief kan bekrachtigen met een oplossing . . .

Ik heb nog nooit zoiets gezien (en al zeg ik het zelf: dat zegt wel wat).

Probeer eens te rechtsklikken op SPSS en kies dan 'Uitvoeren als administrator' ofzo (mijn mijn Windows heet het 'Run as administrator'). Lost dat iets op?

Zonee, dan vrees ik dat je contact op moet nemen met IBM (zie http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg21592093), want dan zijn zij de enige die hier iets mee kunnen . . . Misschien herkent Ron het, en kan hij helpen, maar anders vrees ik dat IBM de enige is die hiermee kan helpen, sorry!

Voor de duidelijkheid: je hebt SPSS dus nog niet succesvol geinstalleerd, toch?

Het schiet me net te binnen dat het slepen van een SPSS datafile naar het installatieprogramma misschien ook deze melding tot gevolg kan hebben. Als je SPSS al wel succesvol hebt geinstalleerd, start dan gewoon SPSS op, en kies File -> Open -> Data file. Browse dan gewoon naar de locatie waar je die file hebt opgeslagen (zie http://oupsy.nl/help/129/verwijs-goede-manier-naar-een-bestand-spss-syntax-een-script).

door (77.8k punten)
...