Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik las van een andere student dat er een nieuwe versie van limesurvey is, met een opmaakbalk waarbij de tekst makkelijker bewerkt kan worden  , die persoon heeft eigen installatie op een eigen domein, ik werk binnen het OU-domein, dus ik vraag me af wanneer de OU de nieuwe versie gaat gebruiken, ik loop nu toch weer tegen een aantal opmaakproblemen aan

[EDIT bij GjY: deze vraag gaat eigenlijk over het overriden van default theme layout]

in Online vragenlijsten door (500 punten)
bewerkt door

Welke versie van LimeSurvey staat op de OU server? De nieuwste versie is versie 2, maar ik kan me niet voorstellen dat de OU een versie voor 1.90 heeft. Sterker nog, als je de Expression Manager kunt gebruiken (en in eerder antwoorden kwam die aan bod, en dat leek goed te gaan) moet je minimaal met LS 1.92 werken. Daarin wordt de zogenaamde CKeditor editor al gebruikt. Het zou kunnen dat hij om de een of andere reden is uitgezet. Normaal zou je dit moeten zien boven bijvoorbeeld het veld waar je je vraag-tekst intypt:

Door dan op het linker icoontje te klikken, kun je de editor maximaliseren en zie je meer mogelijkheden. Door op 'Source' te klikken zie je de HTML broncode, die je ook rechtstreeks kunt wijzigen (dit is meestal de beste manier om je layout in te stellen, want dan weet je precies wat er gebeurt).

Als ik jouw vraag goed begrijp, ontbreekt deze balk echter geheel? Is die nooit in beeld, of ontbreekt hij alleen bij bepaalde onderdelen?

bedankt Gjalt, dat maximaliseren had ik tot nu toe niet gedaan, maar kan inderdaad wel! maar ik heb bv het probleem bij het invoeren van een tekst  (dan kies ik bij de type vragen tekst scherm) , ik krijg dan in de uitvoer automatisch de tekst vet, terwijl ik hiervoor niet gekozen heb bij de editor, ook in HTLMversie geen <strong> of <b>, daarnaast heb ik nog een technisch probleempje, wat is handig, moet ik dit als aparte vraag stellen hier op deze site? of kan ik je even apart mailen?

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

In LimeSurvey zitten sommige instellingen in het thema. Het kan zijn dat het lettertypen van sommige soorten tekst dus standaard op Bold staan.

Je kunt dit oplossen met HTML. Ga naar de Source en zet de tekst die je NIET bold wil hebben tussen de volgende tags:

<span style="font-weight: normal;">Tekst hier</span>

De <span> tag doet in zichzelf niets, maar maakt het mogelijk om een style parameter mee te geven, en hierin kun je zogenaamde 'css' ('cascading style sheets) opmaak informatie plaatsen. De stijlinformatie hierboven zegt "de tekst binnen deze <span> tags moet met het normale 'font-gewicht' worden getoond". Bold is simpelweg een hoger 'font-gewicht', zeg maar, dus je 'override' daarmee de Bold instelling.

Het kan zijn dat <span> tags worden uitgefiltert (dat gebeurt soms om veiligheidsredenen). In dat geval kun je misschien het thema zelf wijzigen (hoewel ook dat uit zou kunnen staan). De knopjes om het thema te wijzigen zijn:

in LimeSurvey 1.92 en eerder en in LimeSurvey 2.00 en verder.

Maar als het goed is moet <span> ook werken; kun je even aangeven of dat het oplost?

Met betrekking tot je andere vraag: het hangt er vanaf wat handig is - als het iets is waar iemand anders ook tegenaan kan lopen, stel dan een nieuwe vraag in dit systeem. Als het iets 'unieks' is dat specifiek voor jouw situatie geldt, mail dan je begeleider (dit betreft een bachelor- of masterthese studie, toch?). Daar is die voor tenslotte :-) Als de kwestie dermate complex blijkt dat jullie er samen niet uitkomen, kunnen jullie altijd mij nog inschakelen.

door (77.8k punten)
waw, wat ben je geweldig!! het is me gelukt, die andere vraag zal ik apart stellen, later vandaag, het is niet zo specifiek voor mijn onderzoek, mijn begeleider kan me hier zeker niet bij helpen, mijn recente vragen komen van zijn kant, ik ben zijn eerste student die limesurvey gebruikt (tenminste dat begreep ik), dus limesurvey vragen kan hij niet beantwoorden, en inderdaad het is voor mijn scriptie...
Ok, dan wacht ik geduldig op je volgende vraag. En vergeet in dat geval niet je begeleider door te sturen naar deze uitleg :-)
...