Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik ben nu met 2.3 bezig in het digitale werkboek, en probeer nu een factoriële ANOVA uit te voeren. Nu is mijn probleem dat, wat ik ook doe, ik geen ANOVA tabel in mijn output meekrijg. Alle andere tabellen die ik heb ingesteld krijg ik mee na (voor zover ik weet) de stappen telkens weer opnieuw precies opgevolgd te hebben, maar die ene tabel krijg ik niet mee.

Enige ideeën? 

in Anders door (500 punten)
Heb je wellicht je syntax?
Is het niet de bedoeling dat ik daarvoor alles handmatig intyp? Want ik ben bang dat ik de commands die daarvoor nodig zijn niet ken.
De spss-commandoschermen hebben als het goed is een "Paste" knop ergens. Als alle commando's zijn aangeklikt en alle opties opgevraagd dan kan alles gerund worden door op de Ok knop te drukken, maar er kan ook eerst op Paste gedrukt worden om alle commando's in tekstvorm te krijgen door op Paste te drukken. Deze syntax kan vervolgens gerund worden.

De output geeft standaard (als het goed is) de syntax ook weer, boven ieder outputblok zou een klein stukje syntax moeten staan.

Ah, ok! Dan heb ik hier de output:

DATASET ACTIVATE DataSet1.
UNIANOVA sportverschil BY leeftijd voorlichting
  /CONTRAST(voorlichting)=Helmert
  /METHOD=SSTYPE(3)
  /INTERCEPT=INCLUDE
  /POSTHOC=voorlichting(TUKEY BONFERRONI) 
  /PLOT=PROFILE(leeftijd*voorlichting)
  /PRINT=HOMOGENEITY DESCRIPTIVE
  /CRITERIA=ALPHA(.05)
  /DESIGN=leeftijd voorlichting leeftijd*voorlichting.

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...