Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Door de Q&A hier weet ik hoe ik random respondenten aan groepen (vignetten) kan toewijzen en hoe ik condities voor bepaalde vignetten in moet stellen.

Ik wil de respondenten random toekennen aan 9 groepen. Dus stel bij 900 respondenten, 100 per groep.

Van deze 9 groepen hebben 4 groepen onderliggende condities, waardoor er meerdere vignetten voor elke van deze groepen ontstaan.   Hoe maak ik weer een subgroep van de eerste randomisatie, dus zodat de toewijzing voor de groep toch 100 blijft en de respondenten wel de vignet volgens de conditie krijgen?  Of is dat niet mogelijk?

Ik heb nu de groep onzichtbaar aangemaakt met ((groep.NAOK*==”1″))  en daarna middels de condities, waarbij ik ook de onzichtbare groepals conditie geef. 

in Online vragenlijsten door (120 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Dit kan door in die vier groepen weer een willekeurig nummer toe te kennen, een secondaire randomisatie. Sterker nog, je kunt deze secondaire randomisatie voor alle deelnemers toepassen, maar er alleen in de vier bewuste groepen iets mee doen. Je maakt dan een 'equation' (of 'vergelijking') aan voor beide randomisaties. De eerste noem je bijvoorbeeld primaryCond en de tweede secondaryCond.

primaryCond wordt dan:

{rand(1,9)}

En secondaryCond wordt:

{rand(1,4)}

Vervolgens plaats je als relevance equation de volgende relevantie vergelijking om op de eerste randomisatie te selecteren:

(primaryCond.NAOK==”1″)

En als je dit wil combineren met de tweede bijvoorbeeld:

((primaryCond.NAOK==”8″) && (secondaryCond.NAOK==”2″))

Groepen met die tweede relevantie vergelijking zijn dus alleen zichtbaar voor mensen die in 'primaire groep' 8 zitten, en voor de tweede randomisatie '2' hadden.

Je kunt overigens die secondaire randomisatie ook pas laten plaatsvinden in de vier groepen waar hij van op toepassing is. Dan moet je hem er wel vier keer in zetten, en krijg je dus vier verschillende variabelen in je dataset. Maar je kunt ook, zoals ik in dit voorbeeld doe, hem voor alle deelnemers aanmaken, maar gewoon negeren voor de mensen in de vijf groepen waar hij niet van toepassing is.

door (77.7k punten)
...