Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik weet dat je G*Power (zie http://www.psycho.uni-duesseldorf.de/abteilungen/aap/gpower3/) kunt gebruiken om power te berekenen van bivariate analyses en simpele multivariate analyses. Ik wil echter een multilevel (mixed methods) analyse, oftewel een HLM, doen. Hoe kan ik daar de power voor berekenen?
in Modeleren (SEM en Multilevel Analysis (mixed methods, HLM)) door (77.8k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dit hangt er vanaf hoe complex het model is dat je wil toetsen. Als je model maximaal twee niveau's heeft (bijvoorbeeld studenten binnen scholen), kun je PinT gebruiken. Dit is een gratis programma dat je kunt downloaden van http://www.stats.ox.ac.uk/~snijders/multilevel.htm. Overigens vereist het gebruik van dit programma wel al een degelijk begrip van Mixed Methods analyses. Als je een complexer model wilt analyseren, zijn de power-analyses dermate complex dat het aan te raden is om de hulp in te roepen van een statisticus.
door (77.8k punten)
...