Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Waarom wordt er een extra regressieanalyse toegevoegd bij een significante interactieterm (boek psychologisch survey blz. 218)?
in Methodologie door (460 punten)
Er is iets meer nodig om de vraag op zichzelf te doen staan. Welk boek gaat het precies om (Field?) en kun je een copy-paste, of samenvatting geven van relevante informatie van waar je op vast loopt?
Heer Pat-El,
Het gaat om het boek (oude) boek psychologisch survey van de Open Universiteit.
 
'Waarom wordt er een extra regressieanalyse toegevoegd bij een significante interactieterm ( Oude boek psychologisch survey van de OU blz. 218)?'
 
 

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De niet-significante interactietermen verstoren het beeld omdat ze overlappen met de andere predictoren. Je wil die daarom uit je model halen als ze toch geen rol spelen. Om die reden wordt er nogmaals een spaarzamer model gedraaid.
door (77.8k punten)
...