Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hierbij een beetje ingewikkelde inhoudelijke vraag; in hoeverre kun je nog wat wijzigen aan de opmaak van een vraag in limesurvey?Heel praktisch heb ik in verband met  een 7-puntsschaal gekozen voor de  optie array, met 1 subvraag per keer en daar 7 antwoordopties gekozen en alleen de uitersten (die uitersten zijn per subvraag wisseld)  benoemd,  nu is de subvraag bij die categorie vraag overal hetzelfde. Dus is het mooier die alleen maar aan het helemaal aan het begin te stellen (bij vraag) . Als ik die subvraag leeg laat, dan gaat het de antwoordopties allemaal centreren, wat er heel raar uitziet, de afstanden tussen de antwoordopties zijn ook niet gelijk dan. Zijn er nog andere mogelijkheden die ik nog niet zie??
in Online vragenlijsten door (500 punten)
gehercategoriseerd door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Ik vermoed dat de oplossing voor je situatie in de Semantische Differentiaal zit. Als je de handleiding van LimeSurvey bestudeerd, kom je de pagina over Array-vragen tegen op http://manual.limesurvey.org/Question_type_-_Array#General_description

Zoals je kunt zien kun je per subvraag bijvoorbeeld "Slecht|Goed" ingeven. Dit verschijnt dan aan weerszijden, en kan dus voor elke regel verschillen.

Kun je trouwens je vragen stellen als vragen, en niet gewoon het onderwerp intypen? Op die manier is de kans dat toekomstige studenten je vraag vinden groter. Ik heb deze vraag alvast voor je aangepast aan wat ik vermoed dat je vraag eigenlijk was :-)

door (77.8k punten)
bewerkt door
bedankt Gjalt, ik had al wel de zgn ankers aan beide kanten, nu opniew gedaan dmv bovenstaande tip, en inderdaad het oogt mooier!! bedankt maar weer...
...