Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij studietaak 6.3.4 wordt er voor de derde hypothese ( zonder de centrale hypothese mee te tellen) een select case aangemaakt... Dit omdat de ene functie met de andere vergeleken moet worden..

Ik heb nog nooit een "select case" aangemaakt... Misschien heb ik iets verkeerd gedaan bij voorgaande opdrachten?! En heb ik het helaas gemist. Maar hoe ik de variabelen ook verdeel en vervolgens te analyseren in een ANOVA toets, er komt steeds niks uit...Of in ieder geval niet wat zou moeten kloppen.

Welke stappen moet ik doorlopen om tot een goede verdeling te komen, zodat ik een ANOVA kan afnemen?

Groetjes,

Jamie
in (Digitale) werkboeken door (240 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Even zonder dat ik precies weet wat je probeert, wat je eruit krijgt, en hoe dat niet is wat je verwacht: 'Select cases' gebruik je om maar een subset van je deelnemers in je analyse te betrekken. Het syntax commando heet 'FILTER BY'. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een variabele 'sekse' hebt, die 1 (voor vrouwen) of 2 (voor mannen) kan zijn. Als je dan alleen de vrouwen wil analyseren, dan zou je een variabele kunnen maken die alleen 1 is voor de vrouwen:

COMPUTE inAnalysis = (sekse == 1).

Daarna kun je zorgen dat je alleen de vrouwen in je analyse meeneemt door deze 'cases te selecten', oftewel' door op deze variabele te filteren:

FILTER BY inAnalysis.

Alle commando's die je nu uitvoert worden alleen uitgevoerd voor de vrouwen. Als je iedereen weer mee wil nemen, gebruik je:

USE ALL.

In plaats van met de syntax kan dit trouwens ook met de menu's, zie voor een lijst van pagina's waar ze dat uitleggen https://www.google.nl/search?q=spss+select+cases.

Pas trouwens op met SELECT IF -> standaard gedrag van SPSS is dat je daarmee deelnemers uit je dataset verwijdert.

door (77.8k punten)
...