Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik wil me graag voorbereiden op de college-serie van het onderzoekspracticum kwantitatieve data analyse.Ik kan nergens vinden welke thema's behandeld worden in de colleges en wat ik dus voorbereid moet hebben. Kan iemand mij dit vertellen?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (260 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Per docent kan dit verschillen. Je kunt het beste de betreffende docent een mail sturen.
door (63.5k punten)

Kleine toevoeging: voor de meeste fysieke en online sessies geldt dat er geen voorbereiding nodig is. Omdat de inhoud van de sessies verschilt tussen docenten, nemen docenten zelf contact op met de ingeschreven studenten als ze verwachten dat de studenten zich voorbereiden. Als er geen contact met je wordt opgenomen, hoef je je dus niet voor te bereiden. Als je graag de inhoud van de drie sessies wil weten, kun je inderdaad het beste contact opnemen met je docent. Voor mijn sessies geldt grofweg:

  1. Inleiding, 'univariate data analyse' (gemiddelden, standaarddeviaties), en inleiding toetstheorie
  2. Herhaling toetstheorie en uitleg t-toets en anova
  3. Correlatie en regressie
Dank voor de informatie. Het gaat inderdaad om uw colleges, dus voor mij prettig om te weten. Ik had al een paar keer gemaild, maar daarop was nog geen antwoord gekomen. Deze weg werkt in dit geval sneller.
Ah, duidelijk. Als je me gemaild hebt dan denk ik dat je een verkeerd mailadres hebt gebruikt? Controleer voor de zekerheid of alle punten en strepen kloppen.

Het antwoord van Gjalt-Jorn geldt ook voor mijn bijeenkomsten. Als je mij mailt (https://www.ou.nl/web/rpe) dan kan ik je ook wel alvast de slides sturen, zodat je een indruk hebt van de inhoud van de sessies

Excuus voor de onduidelijkheid. Het gaat om de colleges van Gjalt-Jorn Peters. Ik reageerde op zijn antwoord. Ik heb gemaild op: Gjalt-Jorn.Peters@ou.nl zoals op de site van OU te vinden is. Blijkbaar is er iets misgegaan. Gelukkig via deze weg wel snel antwoord, waarvoor dank.

 

...