Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In het boek Qualitative Data Research wordt op p. 151 "contextual information" omschreven als: "the opening topics are an opportunity to collect information....." terwijl daaronder pas de opening topics omschreven worden. Ik heb het idee dat dit niet klopt: ipv "the opening topics are an opportunity" in de eerste zin zou er moeten staan: "the introduction is an opportunity..."
in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (550 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Goed opgemerkt, Hendrik, maar als je in box 6.1 op de bladzijde ervoor kijkt, dat staat daar bij stage 2 dat je met de opening questions achtergrond en contextuele informatie kan verzamelen. Daar lijkt het of er in de introduction geen vragen worden gesteld. Veel maakt het niet uit, het gaat om het idee om langzaam bij de 'echte' interviewvragen te komen via 'onschuldige' beginvragen.
door (1.3k punten)
geselecteerd door
...