Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij studietaak 2.2.2, vraag 2 moeten er onafhankelijke t-toetsen worden uitgevoerd. Ik kan bedenken welke condities met elkaar vergeleken moeten worden, maar vervolgens niet hoe ik dit in SPSS moet invoeren.

Alvast bedankt!
Gesloten met het bericht: Dit is opgelost in de opmerkingen.
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (360 punten)
gesloten door
Waar loop je specifiek op vast? Als het goed is wordt het uitvoeren van t-toetsen namelijk wel toegelicht in het studiemateriaal. Is er iets specifieks wat niet duidelijk is? Wat heb je al geprobeerd?
Normaal gesproken lukt het me ook wel om t-toetsen uit te voeren, maar ik weet ineens niet meer wat ik moet invoeren. :')

Ik kies in SPSS voor de independent samples t-test en vervolgens weet ik niet wat de test variable en wat de grouping variable is.

Als ik de combinatie van bijv. dictator hitler + testzin afwezig wil maken, zal ik toch eerst op de een of andere manier deze variabelen samen moeten voegen alvorens ik dit gemiddelde met bijv het gemiddelde Martin + testzin aanwezig kan vergelijken?

EDIT: Wat vreselijk stom, de groepen zijn natuurlijk al gemaakt! Soms vraag ik me af of ik niet te alfa ben voor statistiek... ;)
haha, klinkt alsof je het allemaal toch wel goed doorhebt stiekem! Succes!
...