Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hoeveel slides moet een powerpointpresentatie ongeveer bevatten?

Ligt de nadruk op de presentatie of op de statistische correcte weergave of op beiden?

Moeten de slides voldoen aan APA-regels?

ALs het gebruik van gecentreerde variabelen geen verschil geeft met de analyse met niet-gecentreerde variabelen, welke gebruik je dan?
in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (200 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Zou je in het vervolg één vraag per, wel, vraag, kunnen stellen?

Het is de bedoelding dat je het sjabloon volgt - 8 slides dus.

De nadruk ligt op de presentatie; maar deze goed doen vereist natuurlijk statistisch correcte weergave. Bestudeerd vooral de bron "Presenteren en visuele ondersteuning" goed: denk vanuit je doel, vermijd veel tekst of veel getallen, en zorg dat alles op de slides functioneel is (dus gebruik nooit plaatjes om dingen 'op te leuken', maar gebruik plaatjes omdat ze een rol spelen in je uitleg).

De slides hoeven dus niet te voldoen aan APA regels - maar als je hiervan afwijkt om bijvoorbeeld vrijheidsgraden aan te geven, moet natuurlijk wel nog steeds duidelijk zijn dat je het over vrijheidsgraden hebt. De APA regels zijn dus een heel handig instrument, omdat iedereen ze kent. Niet verplicht dus, maar wel handig.

Als het niet uitmaakt of je centreert moet je nadenken over wat beter is in jouw geval. Voor veel psychologische variabelen geldt dat ze geen echte 'schaal' hebben, waardoor je makkelijk kunt centreren. Dan hebben alle variabelen daarna dezelfde schaal, wat vergelijken makkelijker maakt. Aan de andere kant hebben sommige variabelen wel een schaal van betekenis, en dan verlies je informatie door te centreren. Er is dus geen recept voor: dit moet je per situatie inschatten.

door (77.6k punten)
...