Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Soms kunnen variabelen beter gestandaardiseerd worden. De essentie ervan is zodat men resultaten van onderzoeken gemeten in verschillende eenheiden met elkaar kan vergelijken. Wat ik echter niet begrijp is waarom men nog moet standaardiseren bij een regressie analyse als er in de output al 'standardized coefficients' worden gegeven??????
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (1.1k punten)
bewerkt door

is dit een stomme vraag? crying

Nee hoor, helemaal niet! yes

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks

Er zijn verschillende redenen om te standaardsieren. Een van deze redenen is dat het product van twee variabelen (i.e. wat je krijgt als je die twee variabelen vermenigvuldigt) sterk samenhangt met elk van de twee oorspronkelijke variabelen, en deze samenhang is minder sterk als die twee oorspronkelijke variabelen eerst zijn gestandaardiseerd.

Bij regressie-analyse wil je sterke samenhang tussen voorspellers voorkomen (zie http://oupsy.nl/help/35/wat-zijn-de-vif-en-tolerance-bij-regressie-analyse), dus in dat geval standaardiseer je je voorspellers als je moderatie wil onderzoeken.

door (77.8k punten)
...