Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In studietaak 2 (en ook na het draaien van een contrasttest staat de volgende tabel:

Contrast Tests

 

Daarbij wordt aangegeven dat de tweede hypothese niet ondersteund wordt. Ik snap dat dat komt omdat in de conditie Hitler + testzin, niet meer, maar minder fouten worden gemaakt, want het gemiddelde (M = 1.32) is lager. Maar hoe kan ik dat aflezen in bovenstaande tabel? En waarom worden hier zowel "Assume equal variances' en does not assume equal variances' gebruikt?

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (280 punten)
De afbeelding is niet zichtbaar. Om toch te proberen je vraag te beantwoorden: of een hypothese wordt ondersteund door de data is meestal afhankelijk van de p-waarde (die heet 'sig' in SPSS) van de bijbehorende test. Bovendien staan de uitkomsten er voor beide situaties (als de varianties gelijk zijn, en ook als ze dat niet zijn) omdat je dan kunt kiezen welke je wil gebruiken. Meestal komt er hetzelfde uit; als dat niet zo is moet je goed nadenken over welke je moet gebruiken. Testen zoals Levene's test kunnen daarbij helpen.

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...