Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik ben bezig met mijn master scriptie. Als ik in de veronderstelling ben dat alles klopt wat ik doe in SPSS maar later blijkt (wanneer ik klaar ben met mijn analyses en mijn begeleider gaat nakijken of alles klopt) dat ik op sommige punten een grote fout heb gemaakt, hoe draaien we dit terug? Is dan al mijn werk voor niets geweest?

in Methodologie door (390 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks

Nee, juist doordat je de syntax gebruikt is er nooit iets voor niks. Als je ergens in het begin een fout maakt (je vergeet bijvoorbeeld te scannen op outliers en die te verwijderen, of je vergeet om test-vragenlijsten te verwijderen), dan pas je simpelweg je syntax aan op dat punt. Dat is het mooie van syntax: het is gewoon een reeks commando's die SPSS van boven tot onder uitvoert. Alle commando's onderin, bijvoorbeeld je correlaties en regressies, blijven gewoon geldig. In het ergste geval moet je wat variabelenamen aanpassen ofzo.

Houd er wel rekening mee dat je heel duidelijk commentaar toevoegt. Commentaar start met een sterretje en eindigt met een punt, bijvoorbeeld zo:

* Here we conduct the univariate analyses. We request histograms
* for all continuous variables and frequency tables for all categorical
* variables.

Het is verstandig om je commentaar alvast in het Engels te doen, mocht je het artikel ooit willen publiceren. Dan moet je je syntax immers meepubliceren, dus dan is het handig als je die niet nog hoeft te vertalen.

door (77.7k punten)
...