Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

2 leuk 0 niet-leuks
in Studienet door (140 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Om opgenomen Elluminate sessies achteraf weer te beluisteren, doe je het volgende:

  1. Ga in Studienet naar de pagina van de cursus;
  2. Klik aan de linkerkant op 'Elluminate';
  3. Klik op de dropdown box waar "Live Sessions" staat (links van het vergrootglas), selecteer "Recorded Sessions", en klik op het vergrootglas;
  4. Zoek met behulp van de kalender rechtsonder de datum waarop de Elluminate sessie plaatsvond;
  5. Als je op die dag klikt, verschijnen de opgenomen Elluminate sessies, en kun je er op klikken om ze af te spelen.

Als het niet werkt, kun je dat aangeven, dan kunnen we kijken waar het aan ligt.

door (77.8k punten)
bewerkt door
Dank u voor de snelle reactie.  Ik heb intussen de sessie gevonden in de maand november, maar erop klikken blijft zonder gevolg, zelfs de meest welgemeende klik...
Je hebt helemaal gelijk. Ik ben een stap vergeten; je moet aangeven dat je 'Recorded Sessions' zoekt in plaats van 'Live Sessions'. Het zou immers te makkelijk zijn als het systeem zou begrijpen dat als je sessies in het verleden zoekt, je sowieso alleen opgenomen sessies zoekt :-)

Ik heb deze stap toegevoegd in het antwoord hierboven.
Dag Gjalt-Jorn,

Ik kom middels jow stappen bij een sessie van 15 november jl., maar openen met VLC media player) lukt me niet.

Daarnaast lijkt me dat er meer materiaal beschikbaar is dan dat ik nu aantrof?

Mvg.

Bart Kamps
Je kunt deze sessies niet afspelen met VLC - Collaborate speelt ze zelf af. De data die je instelt als je zoekt bepalen hoeveel sessies te terugvindt!
Ik heb VLC voor de zekerheid even van mijn laptop verwijderd. Weliswaar "zie" ik de filmpjes, maar afspelen lukt niet. Graag hulp, binnenkort terntamen..
Heb je Collaborate geinstalleerd? En opent je PC het bestand, "play.jnlp", dat de server naar je computer stuurt ook in Collaborate? (je kunt dit bestand ook opslaan op je PC door te rechtsklikken op 'If you have any issues, please try launching the recording manually.')
Collaborate is geinstalleerd, mijn pc opent echter niet het bestand. Ook niet als ik dit manueel probeer.
Wat zegt je PC als je dubbelklikt op het bestand? En wat gebeurt er als je een shortcut voor de Collaborate Launcher maakt op je desktop,. en het 'play.jnpl' bestand er op drag & dropt?
...