Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In het onderdeel 'Factoriële variantieanalyse met herhaalde metingen' wordt voor de berekening van omega verwezen naar blz. 566 in het boek van Field 'Discovering Statistics using IBM SPSS statistics'. Je vindt de formule onder '14.7 Effect sizes for repeated-measures ANOVA'. Deze formule is een andere dan de formule van omega die reeds behandeld is in het onderdeel 'T-toets, kanskapitalisatie en variantieanalyse een korte herhaling', blz.11. Deze laatste kan ik invullen en berekenen, echter de omega die berekend dient te worden bij herhaalde metingen is voor mij onduidelijk.
Ik ben er al toe gekomen dat k = het aantal metingen per participant en n =  het aantal participanten per groep. De rest van de formule krijg ik niet ontcijferd. Waar vind ik MSmodel, MSresidual en MSbetween of hoe bereken ik ze?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (210 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Ik heb ondertussen een duidelijk antwoord gekregen van 1 van de docenten:

Op p. 551 staat hoe je aan de SSt komt (253.89) en de rest van de output komt uit tabel 14.4 op p.562. Dan is het een kwestie van alle stappen op p. 567 rustig na te lopen.

Het is eventjes zoekwerk, maar uiteindelijk valt alles wel in zijn plooi.
door (210 punten)
geselecteerd door
Goed dat je dit zelf al hebt ontdekt! En ook super dat je de vraag desondanks stelt en beantwoordt, dank!
...