Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Een korte vraag

Hoe interpreteer ik de between subjects output in een repeated measure mixed Anova?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (280 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Eigenlijk zoals een normale ANOVA. Bij de betweensubject is gemiddeld over de meetmomenten. Om deze reden wordt vaak niet diep gekeken naar de uitkomsten hier. Het kan wel eens voorkomen dat gemiddeld over alle tijdsmomenten heen een experimentele groep consistent hoger scoort dan een controlegroep (bijvoorbeeld) en dat zou zich dan vertalen in een between subject hoofdeffect voor 'conditie' op de afhankelijke variabele. Omdat er wordt gemiddeld op de within-subjectvariabele kan het gebeuren dat er vanwege bestaande interacties geen between-subject-effects worden gevonden. Het loont om altijd de between-subject effects te lezen met de eerdere output van de repeated measures analyse in het achterhoofd
door (61.8k punten)
en andersom?
...