Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik ben bezig met opdracht 1.2 van onderzsoekspracticum psychologische survey.

Ik moet item ASQ_33 hercoderen. Waar en hoe moet ik de syntax invoeren?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De syntax is in te voeren in een syntaxbestand. Als er geen syntax voorhanden is, dan kan een item ook worden gehercodeerd middels de menu's.

Het advies is om nooit een variabele bij hercoderen te overschrijven; er is dan nooit meer een manier om te weten te komen of de variabele nog hercodering behoeft of niet. Dit kan vervelend zijn als je vergeten bent of je al had gehercodeerd. Om die reden is het aan te raden om te kiezen voor de mogelijkheid om te hercoderen en deze gehercodeerde variabele in een nieuwe variabele op te slaan. Kies een naam die duidelijk maakt dat het een gehercodeerd item betreft, zoals bijvoorbeeld ASQ_33r (r staat voor recode)

Transform -> Recode into Different Variables.... ->

Plaats de te hercoderen variabelen (bijvoorbeeld ASQ_33) in het veld 'Input variable -> output variable'. Geef bij 'Output variable' bij 'Name' de naam van de nieuwe variabele, bijvoorbeeld ASQ_33r.  Een label mag, maar hoeft niet. Vergeet niet op de knop 'Change' te drukken.

Druk vervolgens op de knop 'Old and New Values...'. Dit popupvenster zal voor zich spreken. Er zijn verschillende manieren om te hercoderen. Als een 5-puntsschaal moet worden omgedraaid, dan kan bijvoorbeeld:

Old Value '1' een New Value '5' worden. (en zo alles aflopen, dus Old Value '2' wordt New Value '4', etc. Steeds op Add drukken bij iedere Old-New invoer. Zodra alle omkeringen zijn ge'Add', dan op Continue drukken.

Vervolgens kan op OK gedrukt worden om de ompoling te starten, of er kan eerst op Paste gedrukt worden om de syntax te verkrijgen. Dan doet SPSS verder nog niets behalve de syntax afdrukken. Deze syntax kan gerund worden middels de menu's Run -> All , of Run -> Selection [deze opties zijn beschikbaar in het syntaxvenster]
door (63.5k punten)
...