Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
3.3.1 wat betekent OUTS (CL95) COLLIN TOL in syntax van MRA in de terugkoppeling?

ik had de syntax van blz 50 vd reader gebruikt en die leverde ook het gewenste resultaat, maar bij de terugkoppeling stonden bovengenoemde elementen ook in de syntax; ben nieuwsgierig waar die voor gebruikt worden
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (550 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Met COLLIN en TOL worden de collinearity diagnostics en de tolerance besteld, respectievelijk. Met CI(95) wordt een Confidence Interval (95%) besteld. OUTS zou ik niet weten - ik zou zeggen, probeer het eens te verwijderen uit de syntax en kijk wat er dan ontbreekt. Ik ben nu ook wel benieuwd :-)
door (77.8k punten)
beide versies gedraaid maar geen verschil gevonden, blijft mysterieus dus...

Hmm. Wel, het is ook zo dat SPSS een hoop 'defaults' heeft. Dus msch is de default om datzelfde ook te displayen. Heb even verder gezocht, vond dit: http://www.unige.ch/ses/sococ/cl//spss/cmd/regressions.html - maar helpt ook niet echt dus . . . Sorry :-)

Kwestie van te voorkomen dat jullie nog langer wakker liggen: "The OUTS parameter prints statistics about variables not currently in the model".

In mensentaal: de "Excluded variables" tabel wordt alleen getoond als OUTS aanwezig is. Uiteraard maakt dit alleen een verschil als er meer dan 1 level in de analyse zit. Als er maar 1 level is, wordt er helemaal niks uitgesloten, en dan maakt OUTS geen verschil in de output.

 

Dankjewel! En geen minuut te laat, geen oog dichtgedaan vannacht.
...