Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik ben bezig met de huiwerkopdracht en wordt ontzettend chagerijnig van het exporteren danwel kopieren van een spss output naar word op de mac. Ik krijg het niet voor elkaar fatsoenlijke tabellen te creeeren zodat de resultaten gemakkelijk te interpreteren en te plakken zijn.

Wie heeft er een suggestie?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (390 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Als het alleen voor de huiswerkopdracht is, kun je misschien je tabellen via Excel copy-pasten? Dan zie je wat beter hoe de tabel in elkaar zit. Je kunt eventueel ook screenshots van de tabellen maken, en die naar Word copy-pasten.

Omdat andere studenten hier ook kunnen belanden, nog een algemenere reactie. Voor verslagen en artikelen geldt dat je sowieso nooit SPSS tabellen over mag nemen. Dit omdat de SPSS tabellen niet handig zijn opgezet; te weinig efficient voor artikelen (zie e.g. de APA handleiding).

Als je gewoon voor jezelf de tabellen in Word wil hebben heb ik twee suggesties:

  1. De optie die ik (sterk) zou aanraden: gebruik gewoon uberhaupt geen Word, maar zorg dat je comments toevoegt in je syntax, en sla de output dan op als PDF.  Zie voor meer informatie http://oupsy.nl/help/1990/bezig-mijn-master-scriptie-belang-alle-output-bewaren-spss
  2. Gebruik het Output Management System van SPSS, sla de output op als textfile, en importeer deze naar Excel; copy-paste dan van daar de tabellen naar Word. Zie bijvoorbeeld http://www.ibm.com/support/knowledgecenter/SSLVMB_20.0.0/com.ibm.spss.statistics.help/idh_idd_full_oms_gui.htm, https://www.ibm.com/support/knowledgecenter/SSLVMB_21.0.0/com.ibm.spss.statistics.help/idh_idd_oms_options.htm en http://www.ats.ucla.edu/stat/spss/faq/oms.htm voor wat startpunten.
door (77.8k punten)
...