Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In de lessen bij KDA hebben we geleerd dat eenzijdig toetsen in de psychologie (bijna) niet voorkomt. In de stof wordt dit nog veel gebruikt en ook in de terugkoppeling van bijv. opdracht 6 wordt uitgegaan van eenzijdig toetsen bij een gerichte hypothese.

Ik wil nu beginnen met het analyseren van het tentamen bestand, de vraagstellingen vergelijk ik, waar mogelijk, met eerdere opdrachten en terugkoppelingen. Mag ik er voor het tentamen van uitgaan dat bij tentamineren altijd uitgegaan wordt van tweezijdig toetsen? Of moet ik, omdat de stof uit de literatuur de basis is, wel eenzijdig toetsen als het een gerichte hypothese betreft?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (260 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ja, je uitgangspunt klopt :-) Je toetst altijd tweezijdig. De toets is hier op aangepast - alle vragen waar uit wordt gegaan van eenzijdige toetsing zijn verwijderd als het goed is.
door (77.8k punten)
...