Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij opdracht 2.3.1 deelvraag 2 over de afhankelijke variabelen staat het volgende bij de terugkoppeling:

De afhankelijke variabelen zijn in eerste instatntie de drie variabelen die het privégebruik meten nadat de maatregel (en manipulaties) is ingesteld: v9, v10 en v11. Die zijn samengevoegd (gemiddeld) tot een enkele variabele (PG1) die een algemene maat vormt voor het privégebruik van bedrijfsmiddelen. De variabelen over het privégebruik zijn ook gemeten voorafgaand aan de manipulaties (v1, v2 en v3) welke eveneens zijn samengevoegd tot een enkele maat (PG0).

Wat wordt hiermee bedoeld?

Wij zaten zelf te denken aan 'het naleven van de regels' als afhankelijke variabele, maar dit komt in de terugkoppeling niet naar voren.
in Methodologie door (120 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Ik weet niet of ik jouw vraag goed begrijp.

PG0 is inderdaad het gemiddelde privegebruik op de voormeting en PG1 is inderdaad het gemiddelde privegebruik op de nameting. Uiteraard kunnen deze als afhankelijke variabelen worden opgenomen in jouw analyses.
door (180 punten)
...